Preskoči do glavnog sadržaja

Definirati osobni rast i razvoj ponekad je teško, a razlog je uglavnom to što je on jednostavno – osoban. Iskustveni doživljaj osobnog rasta za svakoga će biti drugačiji, a zajedničko je to što svaka osoba treba uložiti napor kako bi izvukla iz sebe najbolje, ostvarila što više svojih ciljeva i kako bi živjela uspješnije i slobodnije.

Osobni rast i razvoj proces je u kojem postajemo svjesniji svega što se zbiva unutar nas, ali i u našem životu općenito. Postupno uviđamo da smo mi glavni pokretač svih promjena – da doista mi stvaramo svoj život. Koliko zapravo ulažemo u stvarne korake, toliko nas i oni doslovno dovode do pozitivnih promjena u našem životu.

Ti si u suštini taj koji sebe stvoriš da budeš, a sve što se događa u tvom životu rezultat je tvojega vlastitog stvaranja.
Stephen Richards

Radom na sebi ubrzo uvidimo da možemo biti bolji u svim područjima života, i osobno i poslovno. Unaprijedivši sebe novim znanjima i vještinama uz osobni razvoj, postajemo učinkovitiji i u svojem biznisu. Poznato nam je da sve naše snage, ali i svi naši nedostaci karaktera utječu i na naš biznis. Vještine poput komunikacije, samomotivacije, organizacije vremena i načina na koji se odnosimo prema drugima poveznice su koje spajaju osobni i poslovni rast. One utječu na to koliko ćemo dobro odraditi posao i koliko ćemo biti dobri u poslu kojim se bavimo.

Ako trenutačno nemate svoj biznis, ali imate hobi u kojem toliko uživate da izgubite pojam o vremenu, kad to radite, radom na sebi mogli biste se osnažiti i postupno svoj hobi učiniti svojim pravim poslom.

Velike su blagodati našega osobnog rasta, ali jednako je bitno postaviti si konkretan cilj. O planu za osobni rast napisala sam zasebni blog pa možete u njemu pronaći inspiraciju i za svoj osobni rast. Znajte da sve možete promijeniti, ali prvo trebate biti svjesni što točno želite promijeniti!

Kad god vidiš da netko živi ispunjen život i vodi uspješan posao, budi sigurna da je jednom donio hrabru odluku. Koju bi odluku danas mogla donijeti a  da te pokrene prema tvojem osobnom i poslovnom napretku?

O autorici:

Moje ime je Lili Putarek, stručnjakinja sam u području osobnog rasta i razvoja.

Pomažem istraživačkim dušama osvijestiti i ostvariti značajne životne i poslovne ciljeve. 

Certificirani sam Life Coach, Mindfulness coach i energetski terapeut.


Lili Putarek Invista coaching