Preskoči do glavnog sadržaja

Otvori prozor svojeg uma, dopusti svijetlu i novim istinama da uđu.

Što je Mindfulness?

Mindfulness je iskustvena metoda za kontinuirani osobni rast i napredak pri čemu kroz praksu i vrijeme gradimo stabilan temelj za snažan fokus, miran um, emocionalnu stabilnost i još mnogo drugih benefita.

Mindfulness (engl. Mindfulness-Based Cognitive Therapy – MBCT) ukratko se prevodi kao usredotočena svjesnost, odnosno aspekt svijesti koji nastaje usmjerivanjem naše pažnje i pozornosti na određene misli, emocije ili stvari prisutne u sadašnjem trenutku.

Osnovna je ljudska sposobnost da budemo potpuno prisutni, svjesni gdje smo i što radimo i što se sve događa oko nas – to stanje nazivamo Mindfulness.

Što je Mindfulness

Kako istrenirati Mindfulness?

Mindfulness je dio naše svijesti koji se ne može naučiti, već se uz razne vježbe može istrenirati, odnosno lakše nam je dostupno kada vježbamo svaki dan.

Trenira se tako da se svjesno fokusiramo na iskustva koja su prisutna u sadašnjem trenutku te ih uz Mindfulness procesuiramo na novi način.

Mindfulness nam je dostupan u svakom trenutku u vidu meditacije ili svjesne namjere pri čemu umjesto automatske reakcije s namjerom odabiremo reakciju na taj događaj.

Kako trenirati Mindfulness

Zašto trenirati Mindfulness?

Uz Mindfulness otkrivamo i upoznajemo sebe te načine na koje tijelo i um reagiraju. Time osvješćujemo i dobre navike koje nas podupiru, ali i one koje nas koče te nesvjesno upravljaju našim životom i često izazivaju patnju. 

Redovitim prakticiranjem Mindfulness možemo u kraćem roku primijetiti što je prisutno u našoj svijesti poput misli, emocije, fizičke senzacije i ostale inpute koji dolaze do svijesti. Postupno spoznajemo da misli nisu činjenice ni emocije nisu činjenice te ih prepoznajemo kao izolirani događaj u našoj svijesti.

Lili Putarek Invista coaching
Certificirani life coach

Zašto odabrati moje usluge?

U čemu ti holistički pristup pomaže?

Holističke metode i alati.

Kroz jedinstvene coaching alate pomažem ti ostvariti tvoje najveće ciljeve, kako bi živjela zadovoljno i ispunjeno.

 Kroz Mindfulness ti pomažem izgraditi stabilan temelj za snažan fokus, miran umemocionalnu stabilnost.

Kroz energetske modele iscjeljivanja pomažem ti istražiti i otpustiti unutarnje prepreke u važnim životnim područjima. 

Podrijetlo Mindfulnessa

Mindfulness kao metoda, disciplina i stanje uma preuzet je originalno iz budističke filozofije i prakse kultiviranja uma uz vježbanje pomne pozornosti. 

Od sedamdesetih godina prošlog stoljeća izraz Mindfulness sve se češće upotrebljava i na Zapadu, u sve većem broju znanstvenih radova koji se bave psihologijom, pedagogijom i sociologijom pri čemu znanstvenici tih disciplina potvrđuju dobrobiti u primjeni i prakticiranju vježbi i meditacija.

Podrijetlo Mindfulnessa

Znanstveno dokazani učinci vježbanja Mindfulnessa

Znanstveni dokazi učinka Mindfulnessa

Dobrobiti Mindfulnessa

 • Razvoj emotivne stabilnosti
 • Povećanje produktivnosti
 • Povećanje koncentracije i fokusa
 • Razumijevanje stanja unutar našeg tijela i uma
 • Opuštanje, relaksacija i smanjenje stresa
 • Razvoj razumijevanja i suosjećanja
 • Zdrav odnos prema trenutačnoj situaciji, kakva god da jest
 • Pomoć kod odvikavanja od ovisnosti
 • Nošenje s gubitkom
Dobrobiti Mindfulnessa
Lili Putarek Invista coaching

Mindfulness – meditacija

Mindfulness je trenutak koji traje jako kratko stoga ga je nemoguće primijetiti bez razvijanja i vježbanja metode meditacije. 

Umjesto automatskog pridavanja značenja određenoj misli ili emociji koju osjetimo ili stvari koju vidimo, naša svijest na trenutak doživi Mindfulness, odnosno potpunu usredotočenost na određenu misao, emociju ili stvar.

Mindfulness-meditacijom postižemo postupni ulazak u život bez prosuđivanja te oslobađamo svoju prirodnu znatiželju o funkcioniranju uma, pristupajući svakom našem iskustvu s ljubavlju, toplinom i nježnošću.

Mindfulness meditacija

Mindfulness je iskustvena tehnika kojom uz svakodnevno vježbanje postupno počinjemo primjećivati sebe kao putnika i promatrača tog putnika, ali i cijelog životnog putovanja.

Što klijenti kažu o Mindfulnessu

Pogledaj sve recenzije
Ispuni obrazac

  Zajedno stvaramo tvoje uspješne osobne i poslovne priče!
  Veselim se tvojem javljanju! 😀
  Lili Putarek